Gıdalar hakkında şaşırtıcı gerçekler

sıcak çorbaGıdalar hakkında duyduklarınıza inanamayacaksınız… İşte gıdalar hakkında şaşırtıcı 10 gerçek

Mor havuç: Hepimiz havucu turuncu renkli biliriz. Hatta bazılarımız mor havuç görünce ister istemez hibrit mi yoksa genetiği ile oynanmış mı diye düşünebilir. Oysa mor havuç Anadolu’da, Afganistan ve Ortadoğu’da, havuç tohumları Avrupa’ya gidip hibridize olmadan önceden beri yetiştirilen ve tüketilen bir havuç türüydü.

Daha sonra Avrupa’nın güçlenip gelişmesiyle, havuç tohumunu bize satar konuma gelince tanıştık bugün tükettiğimiz turuncu renkli havuçla. Beğeninize sunulan mor havuç, işte o geleneksel, hibrit olmayan, yetiştirdiğiniz bitkiden yine aynı havuçları yetiştirebileceğiniz tohumu da alabileceğiniz mor havuçlar.

Deve sütü: Romatizma ve herhangi kısmi felce, deve yağıyla masaj yapılır. Deve, devedikenini bol yediği için sütü karaciğerin ilacıdır.

Resulullah (S.A.V.) Efendimiz, ‘Sizlere yaylada otlayan genç develerin sütünü tavsiye ederim’ buyurmuşlardır. Karaciğerdeki tıkanık damarları açar ve safrayı düzene sokar. Ayrıca gözün görme gücünü arttırır.

Gazlı içecekler: Hiç merak ettiniz mi neden gazlı içecekleri alkolsüz içecekler olarak adlandırdı? Bu asitli içeceklerin bazılarının içinde % 0.5 gr. etil alkol bulunabilmektedir

Yani gazlı bir içeceğin 330 ml’lik bir kutusunda 10 ml. yani yaklaşık olarak şaraptakine (ki şarapta %15 etil alkol bulunduğu göz önüne alınırsa) eşit değerde etil alkol söz konusudur. Alkolün etkileri konusunda ise bu saatten sonra çok fazla söze de gerek yok.

Çorba: Birçok arkeolojik haberlere göre, çorba tüketimi ilk olarak yaklaşık M.Ö 6.000 yılında başladı. En, ilginç olan ise yapılan ilk çorba, su aygırı çorbasıymış.

İşlenmiş gıdalarda böcek: Hollanda’da Wageningen Üniversitesi’nden Entomoloji Profesörü Marcel Dicke, yaptığı açıklamasında işlenmiş gıda tüketen herkesin bir miktar böcek yediğini de anlatıyor

‘’Dünyanın herhangi bir yerinde işlenmiş besin maddesi tüketenler zaten böcek yemiş oluyorlar. Bunun miktarı da yılda yaklaşık 500 gram. Domates sosu, fıstık ezmesi ya da ekmek gibi işlenmiş tüm gıdalarda böcek var”.

Çubuklu dondurma: Bugün market dolaplarını dolduran ‘tahta çubuklu dondurmanın mucidinin 11 yaşında bir çocuk olduğunu biliyor musunuz? Yıl 1905. 11 yaşındaki Franck Epperson toz halde soda ile karıştırılmış su dolu bir kabı, içinde karıştırmak için kullandığı tahta bagetle, bahçe masasının üstünde bırakır.

1)     O gece San Fransisco’da hava buz gibidir. Sabah uyandığında, sıvının donduğunu, bagetin de içinde sıkışıp kaldığını görür. 1920’lerde bir gün bu olayı hatırlar ve tekrarlamayı dener. İcadının adına ‘Epsicle’ der. Ama küçük oğlu bunu ‘Pop’s Sicle’ olarak değiştirir. 1923’te Popsicle Co. kurulur.

2)      1) Portakal: Portakalın fazla yenmesi zararlıdır. Grip ya da nezle oldum diye bir poşet portakal yemeniz yanlış olacaktır. Günlük C vitamini ihtiyacı için bir portakal yeterli olur. C vitamini vücutta tutulmayıp atılan bir vitamin olduğundan fazlası böbreklere zarar verir. Bu nedenle günde bir portakal yeterlidir.

Yer fıstığı: Hepimiz fıstık seviyoruz ve tüm ama tüm bu dinamitlerin aslında fıstık kullanılarak yapıldığı pek bilinmiyor. Fıstık elde edilen yağ ile gliserol üretmek için işlenir

Gliserol daha sonra dinamit dönüştürmek için önemli kimyasal maddelerden biri olan nitrogliserin katılır ve dinamit hazır olur.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/pilatess/public_html/wp-content/themes/flatsome/inc/shortcodes/share_follow.php on line 29

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir